Laden Evenementen

De komende weken tonen wij schilderijen van Theo Kurpershoek en tekeningen van zijn zoon Manuel Kurpershoek.
Tegelijkertijd is de expositie met werk van Theo nog gaande bij Museum De Fundatie in Kasteel Het Nijenhuis in Heino. Hierbij verscheen de rijk geïllustreerde catalogus Theo Kurpershoek, een loflied op de zichtbare wereld.

De tentoonstelling in de Eerste Bergensche Boekhandel is gemaakt met medewerking van Manuel. Over de vroege onbekende gouache van Theo in de etalage, waarschijnlijk uit 1947, schrijft Manuel: Alle elementen van de latere schilderijen bevinden zich al in dit werk; naakt, stilleven, typografische verhoudingen. Zelfs het tot iets over de rand laten lopen van de voorstelling.
Over het boek zegt hij: Het is meer dan een catalogus. Het is een rijk geïllustreerde wandeling door zijn leven als kunstenaar. Kurpershoek senior was typograaf, ontwerper, graficus, schilder, leraar. Lid en voorzitter van de Kring en Arti et Amicitiae in Amsterdam. De tentoonstelling in Heino is rijk, het boek is breder. Uitgave Waanders Uitgevers, met medewerking van Stichting Otto B. De Kat.

 

Door de combinatie met tekeningen van Kurpershoek junior maakten wij er een tentoonstelling van vader en zoon van. Spannend om die totaal verschillende vormen van vitaliteit bij elkaar te zien! Waar komen ze elkaar tegen?