Laden Evenementen

Signeersessie

Bergen architectuur, De Amsterdamse School voorbij

Op zaterdag 1 oktober vanaf 16 uur zijn Jetty en Maarten Min in de Eerste Bergensche Boekhandel om u te ontmoeten en hun boek te signeren. U bent van harte welkom!


Groot formaat boek met fantastisch beeld van de bijzondere architectuur van Bergen!


 

 

 

foto: John Lewis Marshall

De uitgave geeft een breed overzicht van de veelzijdigheid van de architectuur van Bergen Noord-Holland, Het laat de metamorfose zien van slaperig boerendorp tot enclave van kunstenaars en openluchtmuseum van bouwstijlen.

Naast het onvolprezen villabuurtje Park Meerwijk zijn relatief onbekende gebouwen van Nederlands beste architecten als H.P. Berlage en J.B. van Loghem en later Herman Hertzberger, Jo Coenen, Thijs Asselbergs en Ben van Berkel geselecteerd.

Initiatief voor dit boek is genomen door de Bergense architect Maarten Min en uitgewerkt in samenspraak met zijn partner Jetty en architectuurhistoricus Marcel Teunissen, die de uiteindelijke tekst heeft geschreven.

De foto’s van John Lewis Marshall en teksten met dwarsverbanden naar de vele waardevolle sociaal-culturele aspecten van Bergen, altijd in relatie tot architectuur en ruimtelijke ontwikkeling, leveren een uniek boek op.

Uitgeverij Lecturis
€39,50