Laden Evenementen
Boekpresentatie

Pieter Boskma –
Het gelijk van honderd tegelijk zingende bossen

Op dinsdag 27 september vanaf 16.30 uur vieren wij samen met Pieter Boskma en uitgeverij De Bezige Bij het verschijnen van de nieuwe bundel van Pieter. Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn op deze feestelijke middag.

RSVP: info@debezigebij.nl

 

Uit de dichtbundel Het gelijk van honderd tegelijk zingende bossen rijst een even grimmig als geestig beeld op van onze zelfgenoegzame tijd, waarin het eigen gelijk en het luidkeels uitventen daarvan tot het hoogste goed zijn verheven. Vol droge, soms vileine humor en met veel zelfspot beziet Pieter Boskma de wereld om hem heen, waar het absurde niet langer absurd is maar de alledaagse realiteit. Hoewel de toon hard kan zijn, prevaleert de bekommernis om de condition humaine in deze beeldrijke bundel die de actualiteit dicht op de huid zit.

foto: Koos Breukel

Een aantal schitterende in memoriams voor bevriende dichters als Joost Zwagerman, Rogi Wieg, Menno Wigman, Hafid Bouazza en Remco Campert vormen een ontroerend tegenwicht voor de hectiek en uitwassen van onze tijd, waarmee deze bundel ons op nietsontziende maar ook vermakelijke wijze confronteert. Dit maakt Het gelijk van honderd tegelijk zingende bossen tot een rijke en opvallend vitalistische bundel, een nieuw hoogtepunt in het oeuvre van deze gevierde dichter.