Laden Evenementen

Op zaterdag 8 oktober signeert Anton Corbijn zijn nieuwste boeken in de Eerste Bergensche Boekhandel, ter gelegenheid van de expositie van zijn werk in Landgoed Het Hof.

 

In IKONEN presenteert topfotograaf en regisseur/filmmaker Anton Corbijn bijzonder beeldmateriaal over iconen en hoe die worden herdacht. De weergave van de foto’s is geweldig verzorgd door uitgeverij Hannibal.

De monografie bevat onder andere Corbijns indrukwekkende serie Cemeteries, een reeks foto’s van grafstenen, en a.somebody, een prachtige verzameling zelfportretten naar overleden grootheden uit de muziekwereld gefotografeerd in Corbijns geboortedorp Strijen. Daarnaast toont IKONEN een nog niet eerder gepubliceerde serie over Lenins visuele aanwezigheid in de USSR.

 

 

Corbijn verwierf naam en faam door zijn portretten van o.a. Tom Waits, The Rolling Stones, Marlene Dumas, Gerhard Richter, Clint Eastwood, Kate Moss en vele andere invloedrijke muzikanten, kunstenaars, filmmakers, modellen en ontwerpers. Maar Corbijn capteerde over de jaren heen ook een reeks intrigerende snapshots met zijn mobiele telefoon. Instanton bundelt een ruime selectie momentopnamens uit zijn privéleven en beelden van onderweg. Anton Corbijn verzorgt tekst en uitleg.

Publicatie met vijf verschillende manueel gekleefde coverbeelden, geheel willekeurig verspreid over de volledige oplage.