Laden Evenementen

Zaterdag 21 mei, 16 uur

Ontmoeting met Mike Hoogveld in de Eerste Bergensche Boekhandel

“In een van de boeken van Bill Bryson las ik eens dat onvoorstelbaar veel grote uitvindingen binnen twintig jaar zijn gedaan, tussen 1890 en 1910. Ik ben zelf helemaal niet technisch, maar ik heb een bewondering voor mensen die dat wel zijn. En nadat ik was gepromoveerd, beloofde ik mezelf een cadeautje: iets leuks schrijven, want ik schrijf graag.”

Bertie, de latere koning Edward VII is misschien wel het markantste lid van het Britse koningshuis ooit. Met niets omhanden leidt hij een met schandalen gelardeerd leven, waarbij zijn talloze reizen hem door het immense Britse imperium en naar New York en Parijs voeren.

Mike Hoogland verhaalt in zijn nieuwe boek over de ontmoetingen van Bertie met alle sprankelende uitvinders die iets zullen nalaten voor de volgende generaties, onder wie Eiffel, Ritz, Waldorf, Pathé, Edison, Tesla, Dunlop, Pulitzer, Selfridge, Benz, Michelin, Curie, Röntgen, Nobel en Marconi.

Foto: Lionne Hietberg

Managementkenner Mike Hoogveld (49) woont met zijn gezin in Bergen. Hij schreef het boek Bertie en de wonderjaren, over de markante Britse koning Edward VII