Laden Evenementen

Op zaterdag 5 september presenteert Thomas Verbogt zijn pas verschenen roman Als de winter voorbij is.

Hij zal om 16 uur in de Eerste Bergensche Boekhandel een korte impressie geven van zijn nieuwe boek en signeren. Iedereen is van harte welkom.

Thomas Verbogt (1952) woont en schrijft een gedeelte van het jaar in Bergen aan Zee. Hij schrijft romans, verhalen en toneelstukken, is columnist van De Gelderlander en vaak te horen bij de VPRO-radio. Zijn roman Verdwenen tijd (2009) werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, zijn roman Perfecte stilte (2011) voor de Gouden Boekenuil.

ISBN 9789046819326 | gebonden met stofomslag | € 19,99

 

Over het boek:

Het kunnen maar een paar seconden zijn die je leven uiteindelijk bepalen. Iemand aankijken of juist niet. Ineens gekust worden op een zomerse dag. Meer hoeft het niet te zijn. Zo vergaat het de hoofdpersoon van deze roman, die jaren leeft met de herinnering aan zo’n moment. Maar de herinnering alleen is niet genoeg.

Als de winter voorbij is is een verhaal over schuld en schaamte, en het besef dat we allemaal voorbijgangers zijn die elkaar even aankijken of aanraken. Een verhaal over de vraag waar het nu uiteindelijk om gaat: om de waarheid of de werkelijkheid. Als de winter voorbij is – het is een belofte, het is de hoop op iets nieuws.

Volgens meerdere lezers uit het boekenvak die een vooruitexemplaar hebben gelezen, behoort deze roman tot zijn allerbeste boeken.