Laden Evenementen

Bij ons in de familie

De komende weken kunt u genieten van werk van Seeger Baas in de boekwinkel. In de kleine schilderijen van Seeger draait het vaak om dagelijksheden uit het familieleven. Een onderwerp dat naadloos aansluit bij het thema van aanstaande Boekenweek: Bij ons in de familie. Gelukkig is de tentoonstelling al vanaf nu te zien en duurt die tot aan het einde van de Boekenweek, 24 maart 2024.

De schilderijen van Seeger Baas (1979) zijn klein van formaat en tonen een wereld die ver verwijderd is van glitter en glamour die naar zijn idee vandaag de dag steeds meer wordt opgedrongen.
Zijn inspiratie komt vooral uit de provincie, huiselijke taferelen, foto’s uit het verleden en uit oude familiealbums, huisdieren en vogels. Hoe minder zeggend of onbenulliger hoe beter. De keuze voor onderwerp en compositie telt voor hem zwaarder dan het schilderen zelf.
De inhoud van het schilderij moet zich echter niet al teveel opdringen en dat maakt dat je het schilderij ook op een abstracte manier kan lezen zonder dat het abstracte kunst is.

Seegers materiaal en kleurgebruik zijn vrij intuïtief, het is een balans tussen toeval en ambacht. Seeger over zijn werk: ‘Ik streef naar een harmonie en esthetiek in mijn werk. Ik vind het belangrijk dat werk prettig is om naar te kijken, misschien om mijn boodschap of eigenlijk het ontbreken daarvan beter voor het voetlicht te brengen.’

Meer informatie over Seeger Baas vindt u op de website van Galerie Mokum.