Laden Evenementen

Peter Rehwinkel signeert zijn nieuwe boek Amalia de plicht roept. Tijdens deze gelegenheid reikt hij zijn boek uit aan de nieuwe burgemeester van Bergen, Lars Voskuil.

Prinses Amalia viert dit jaar haar achttiende verjaardag. Er gaat veel voor haar veranderen. De plicht roept en de onbezorgdheid van haar jeugd is voorbij.
Meerderjarig worden, wat betekent dit voor een troonopvolgster? Amalia moet haar vader opvolgen, maar kan ze eronderuit? Peter Rehwinkel behandelt deze en andere staatsrechtelijke vragen.

Meteen na haar achttiende neemt Amalia officieel zitting in de Raad van State. Dat gebeurt aan de Kneuterdijk, waar haar naamgenoot Amalia van Solms op dezelfde leeftijd kwam wonen. Na een ‘gap year’ gaat Amalia vast en zeker studeren.
Nu al zijn degenen die de prinses meemaken van haar onder de indruk: ‘We hoeven niet te twijfelen aan de présence van onze toekomstige koningin.’
Amalia beweegt zich gemakkelijk, ook als het niet gemakkelijk is. Maar welke keuzes kan zij maken, ook bij het kiezen van een partner?
Dit boek schetst de positie van Nederlands eerste Prinses van Oranje.

Foto:marcobakker

 

Peter Rehwinkel was interim-burgemeester in Bergen en voormalig lid van de Tweede en Eerste Kamer. Hij is gepromoveerd in het staatsrecht en schreef verschillende boeken. Door de media wordt hij regelmatig om staatsrechtelijk commentaar gevraagd.