Laden Evenementen

Michel Veering – Een liefde in Dresden 

Op zaterdag 16 februari, van 16 tot 17 uur, bent u van harte welkom bij de introductie van het nieuwe boek van Michel Veering, Een liefde in Dresden (uitgeverij Balans). Ook zal hij zijn boek signeren.

Over het boek

Eind 1944 leert de jonge dwangarbeider Jan Veering in Dresden de half-joodse Therese uit Oostenrijk kennen.
Het is liefde op het eerste gezicht. Maar veel tijd is ze niet gegund: enkele maanden later, in de nacht van 13 februari breekt de hel los. Met een van de grootste bombardementen van de oorlog verwoesten de geallieerden de stad.

Tienduizenden mensen komen om. Jan en Therese overleven ternauwernood de allesverzengende vuurstorm.
In april 1945 vluchten ze voor de Russen, richting Oostenrijk, maar ze stranden in Praag. Na de oorlog trekken ze beiden verder door de puinhopen van het verscheurde Europa, Jan terug naar Haarlem, Therese met haar moeder naar Wenen. Ze verliezen elkaar uit het oog, maar blijven brieven schrijven totdat ze eindelijk weer samen kunnen zijn – ditmaal voorgoed.
Tientallen jaren later vindt Michel Veering, de zoon van Jan en Therese, in een hutkoffer een half verbrande foto, een dagboek en brieven. Voor het eerst leest hij het dramatische verhaal van zijn ouders die dwars tegen de krachten van de geschiedenis in, met elkaar verder wilden leven.
Een liefde in Dresden is naast een uniek en schitterend geschreven ooggetuigenverslag van het beruchte bombardement, een universeel en bijzonder aangrijpend verhaal van een liefde die geweld, honger en chaos wist te overwinnen.