Laden Evenementen

Andrea van Pol gaat op deze eerste avond in gesprek met twee interessante schrijfsters van dit moment, schrijfsters die in Bergen nog niet eerder hebben opgetreden. Hoogste tijd!

Inge Schilperoord (1973) werkt als forensisch psycholoog bij het Pieter Baan Centrum. Gesprekken die ze daar met cliënten voerde vormden de aanleiding voor het verhaal over de pedofiele hoofdpersoon van haar in 2015 verschenen debuutroman Muidhond. Het boek werd stormachtig ontvangen. NRC roemt haar stijl en de dwingende kracht van haar proza: ‘Dit alles maakt van Muidhond een duizelingwekkend en diep humaan boek, geschreven door een moedige schrijfster die dóór heeft durven zoeken waar de meeste mensen zich niet durven te begeven.’
Muidhond won de Bronzen Uil 2015 en stond op de shortlist van maar liefst vier andere prijzen.

In oktober verschijnt de nieuwe roman van Karin Amatmoekrim, Tenzij de vader. Eric Lie is 71 jaar oud en een taekwondo-grandmaster in Paramaribo, door velen gezien als een levende legende. Een man die ongehinderd door zijn leeftijd hartstochtelijk blijft jagen op wild, en op vrouwen. Een man met veel kinderen. Een van die kinderen, Karin Amatmoekrim, besluit op zoek te gaan naar de man achter de verhalen, in de hoop uiteindelijk haar vader te vinden.
Karin Amatmoekrim is in 1977 geboren in Paramaribo als dochter van een Javaanse moeder en een Chinees-Creools-Indiaanse vader. Ze emigreerde in 1981 naar Nederland en publiceerde inmiddels vijf romans. Haar voorlaatste boek, Het gym, werd door pers en publiek juichend ontvangen. Ook De man van veel, over Anton de Kom (2013), kreeg lovende kritieken.