Laden Evenementen

Op zaterdag 1 juli, 16 uur, komt singer-songwriter JP Den Tex naar de Eerste Bergensche Boekhandel. Hij speelt enkele nummers van zijn nieuwste album Wolf!

Na het intieme “Speak Diary” (2011) brengt JP Den Tex nu na 6 jaar weer een nieuw studio album uit. “Wolf!” behelst het wonderlijke verhaal van de Duitse pop-producer Gustav Wolfowitz, die van de ene op de andere dag zijn New-Yorkse glitter imperium verliest, doordat hij zijn vermogen in de handen van onbetrouwbare anderen heeft gelegd. Met de muziek business gaat het slecht, hij is net zevenenvijftig geworden en zijn zoveelste relatie is op sterven na dood… “Wolf” verklaart zichzelf failliet en belandt tussen de zwervers en straatmuzikanten rond spoorwegstation Grand Central Terminal: hij heeft alleen nog zijn akoestische gitaar, zijn stem en zijn muts. Daar begint zijn hernieuwde kennismaking met die (andere) ‘American Dream’. Over dromers die het nooit zullen maken, maar toch blijven dromen, en zo het Grote Verlangen in leven houden. En daarmee de wereld draaiende…

De pers over Wolf!


Luisterend naar de Leadbelly-cover In The Pines en JP’s eigen songs zou je niet direct geloven dat ze van een Nederlander zijn en dat is in dit genre het grootste compliment denkbaar (MusicMaker / Dominique van der Geld – vier sterren)

Een echt Rock ‘n Roll verhaal dat – met minimale instrumentatie van gitaar, mandoline en viool – door Den Tex op meeslepende wijze wordt verteld (Lust For Life / Harry de Jong).

Wolf! bevat sterke, zelf geschreven en goed gezongen songs in het Americana idioom. (Fries Dagblad /Frits Barth)

Vloeiende, verhalende songs, mooie begeleiding. (Nederlands Dagblad/Herman Veenhof)