Laden Evenementen

Nieuwe roman van Fernando Aramburu, Het tellen van de dagen

Een gedroomd begin van het nieuwe jaar: slechts een korte tijd is de Baskische schrijver Fernando Aramburu in Nederland en op woensdag 18 januari komt hij naar Bergen voor de promotie van zijn nieuwe roman! Niet voor niets hier, de roman Vaderland had in de Eerste Bergensche Boekhandel een geweldige pleitbezorger in boekverkoopster Annelies Derkzen, die twee jaar geleden overleed. Om 20 uur zal Aramburu in onze boekhandel worden geïnterviewd over Het tellen van de dagen dat bij Uitgeverij Wereldbibliotheek uitkomt.

Na het succes van zijn prachtige bestseller Vaderland uit 2018 kijken wij reikhalzend uit naar de verschijning van deze nieuwe roman!

Het verhaal gaat over een gedesillusioneerde man die zich voorneemt om over een jaar een einde te maken aan zijn leven.
Het tellen van de dagen is een ode aan het leven in al zijn facetten, de vriendschap, de schoonheid, de kunst, de literatuur en uiteindelijk de liefde. Op meesterlijke wijze maakt Fernando Aramburu van iets wat eerst nog een doodgewoon leven lijkt, een bijzonder, menselijk en hartverwarmend verhaal.

 

Aanmelden via info@eerstebergenscheboekhandel.nl

Het aantal plaatsen is beperkt 

Fernando Aramburu (San Sebastián, 1959) is een Baskische auteur, dichter en essayist die al jaren in Duitsland werkt als docent Spaans. Zijn grote en hartverscheurende roman Vaderland (2018) maakte hem tot een fenomeen in Spanje en ver daarbuiten, als vertolker van de diepe pijn van terreurslachtoffers die met de daders moeten verder leven. Dat zijn roman verscheen in de roerige tijden van het Catalaanse referendum om afscheiding van Spanje, maakte zijn status als literaire chroniqueur alleen maar groter. De roman werd bekroond met drie grote Spaanse literatuurprijzen en HBO maakte er een succesvolle tv-serie van.