Laden Evenementen

Zaterdag 13 mei, vanaf 16 uur, met bijdragen van de auteurs Wilma de Rek en Witte Hoogendijk.

Tegelijkertijd is er een expositie van Malou Nahuys, die de illustraties voor het boek verzorgde.

In dit boek pleiten Witte Hoogendijk en Wilma de Rek voor een radicaal andere visie op stress-gerelateerde aandoeningen.

Op heldere en overtuigende wijze leggen zij uit hoe het komt dat wij zoveel moeite hebben alle veranderingen bij te houden.

Het is tijd onze opgefokte verwachtingen onder de loep te nemen. Net als onze ongezonde relatie met de farmaceutische industrie.

Zie voor meer informatie de site van uitgeverij Balans.

 

Expositie

De illustraties in het boek zijn gemaakt door Malou Nahuys, beeldend kunstenaar.
Van deze serie tekeningen die de emoties, gedragingen en psychische condities van de mens in relatie tot stress uitdrukken, is vanaf 13 mei 2017 een groot aantal te zien in de Eerste Bergensche Boekhandel.

De overload aan informatie en gebeurtenissen in onze wereld ligt ten grondslag aan Nahuys’ wens een overzichtelijkheid te creëren waar ruimte is – letterlijk en figuurlijk – voor het gevoel en de zielerust van de mens.

Malou Nahuys’ hoofddiscipline is schilderen. Op dit moment werkt zij aan de serie “A view into different rooms” Er wordt op eenzelfde moment een kijk gegeven in verschillende ruimtes. Gekantelde, in elkaar schuivende, gedeeltelijk doorzichtige kubussen geven een doorkijk naar andere ruimtes, je kijkt er doorheen tot het oog ergens op stuit.

Malou Nahuys is lid van het Kunstenaars Centrum Bergen (KCB) en maakt met twee schilderijen deel uit van de tentoonstelling : Kunst = een veelkoppige draak, in museum Kranenburgh (tot 5 juni).