Let op!

We zijn er van jongsaf aan mee opgevoed en iedereen doet het!

 

Sinds 2004 knipt Jac.Splinter foto's uit kranten en tijdschriften met gebaren. Het bleef niet bij foto's alleen. Overal kwam hij het tegen, vrienden en vriendinnen vulden zijn verzameling ongevraagd aan. Een heiligenbeeldje uit een bedevaartsoord, een smurf, een pen een platenhoes, een luciferdoosje. Ook deze worden geexposeerd.

Maar: een van de opmerkelijkste vondsten was het gebruik van het opgeheven vingertje in de strip Suske en Wiske. Geloof het of niet, maar gemiddeld wordt er per boek een keer of drieentwintig gezwaaid met de opgeheven wijsvinger. In de Pompenplanters ontdekte Jac.Splinter zelfs vijftig (50!) opgeheven vingertjes. Soms wel drie per pagina!  Hij selecteerde een aantal opmerkelijke plaatjes en combineerde die tot vrolijke mededelingen.

Wist u dat Jac.Splinter ook het ultieme verkeersbord heeft bedacht; helder en duidelijk en maar voor een betekenis vatbaar: Let op!

Drie keer raden wat daar op staat.

Op 20 april  om 16.00  uur verzorgt Jac.Splinter in de Eerste Bergensche Boekhandel een inleiding op de verzameling getiteld: Normen en Waarden in het werk van Jac.Splinter, een leitmotiv!