3 oktober 2007 | Feestelijk begin Kinderboekenweek

Op woensdag 3 oktober, de eerste dag van de Kinderboekenweek, om 16.30 uur presenteren wij samen met uitgeverij Holland de nieuwe bundel verzamelde gedichten van Theo Olthuis, In je hoofd kun je alles.

In je hoofd
kun je alles.
Fietsen naar de maan,
boven op de wolken staan.
Strelen met je handen los,
lopen door een donker bos.
Vechten als een tijger,
dansen met een elf.
Afscheid nemen
zonder tranen,
alles gaat vanzelf.

Theo Olthuis heeft veel gedichten geschreven voor kinderen. Al tien bundels zijn er van hem in de loop der jaren verschenen. In zijn nieuwe bundel, In je hoofd kun je alles, heeft hij de gedichten die hij het allermooist vindt bij elkaar gezocht en er een prachtige bloemlezing van gemaakt. Op de allereerste dag van de kinderboekenweek stellen Theo Olthuis, de Eerste Bergensche Boekhandel en uitgeverij Holland deze bundel feestelijk aan u voor. Rita Iny en Herman Link van kindertheatergroep Samba Salad zorgen voor de muzikale omlijsting.
Op woensdag 3 oktober om 16.30 uur zijn kinderen en volwassenen van harte welkom in de Eerste Bergensche Boekhandel.

Theo Olthuis (1941) heeft verschillende dichtbundels gepubliceerd en schrijft gedichten en toneelstukken voor kinderen en volwassenen. Daarnaast schreef hij liedjes en scènes voor televisie (onder meer voor Sesamstraat , Koekeloere en Klokhuis) en liedteksten voor Herman van Veen en de muziektheatergroep Samba Salad. Momenteel is hij als dramadocent werkzaam in Noord-Holland en geeft hij poëzieworkshops op scholen.