Kunst & Koningsduin

De vijfde editie van Kunst & Koningsduin is georganiseerd door het PWN waterleidingbedrijf Noord-Holland, museum Nieuw Kranenburg en de Eerste Bergensche Boekhandel.
 

Met Kunst & Koningsduin willen we u op een andere wijze dan gebruikelijk kennis laten
maken met de duinen. Er is een wandelroute uitgezet waarbij u zoveel mogelijk kunt
genieten van de grote diversiteit aan natuur in het duingebied. Daarnaast is te zien hoe kunst en natuur met elkaar verbonden zijn en op elkaar inspelen.
Tijdens deze lustrumeditie van Kunst & Koningsduin worden vele kunstvormen gepresenteerd door kunstenaars die op een of andere wijze zijn geïnspireerd door de natuur en speciaal de duinen. Dit jaar zijn er theatermakers, muzikanten, schrijvers en dichters en een verscheidenheid aan beeldend kunstenaars. Een paar onderdelen zijn er speciaal voor kinderen. Naast twee kinderboekenillustratoren en –schrijvers wordt het resultaat getoond van de samenwerking van twee scholen uit de regio met beeldend kunstenaar Geer Roobeek.

Kunst & Koningsduin 2012 wordt om 11.00 uur geopend door de wethouder van
Castricum, de heer Hilbrand Klijnstra, en de wethouder van Bergen, mevrouw Alleta Hekker. Aansluitend zal het duo Fokko Jan Mulleman op bijzondere wijze uitnodigen om te starten met de wandeling.


Tot 17.00 uur staan de kunstenaars langs de route. Als u alle presentaties op de dag wilt mee beleven, verwachten we dat u ongeveer drie uur onderweg bent.
Gedurende de dag zijn er hapjes en drankjes verkrijkgbaar op het duinterras, gelegen aan het begin cq einde van de route, verzorgd door catering De Toren uit Castricum.
Om 17.00 uur wordt Kunst & Koningsduin 2012 muzikaal afgesloten door theaterman,
liedjesschrijver Maarten van Roozendaal op het podium van het duinterras.
 

Voor uitgebreide informatie verwijzen we u naar de website.