03-06-2012 | Roland Colastica

Vuurwerk in mijn hoofd

Op zondag 3 juni, om 15.00 uur, zal Roland Colastica het verschijnen van zijn eerste Nederlandstalige jeugdroman Vuurwerk in mijn hoofd vieren in de Eerste Bergensche Boekhandel.

Hij doet dit in gezelschap van tal van bekende jeugdboekenschrijvers als Monique en Hans Hagen, Sjoerd Kuyper, Paul van Loon, Koos Meinderts en Jacques Vriens die allen naar Bergen komen om ieder op geheel eigen wijze hun vriend en collega van Curaçao welkom te heten in de Nederlandse jeugdliteratuur. U wordt, mede namens Uitgeverij Leopold en het Nederlands Letterenfonds, van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Bij voorkeur met kinderen! Vuurwerk in mijn hoofd is geschikt voor lezers van tien jaar en ouder.

Roland Colastica schreef vele kinderboeken, theaterteksten en poëziebundels in het Papiamentu. Hij reisde de halve wereld af als verteller en acteur en regisseerde grootse spektakelstukken, zowel op Curaçao als in Nederland, voor koningin en kroonprins. Voor al zijn verdiensten op het culturele vlak mocht hij in 2006 de prestigieuze Cola Debrot-prijs in ontvangst nemen.

Sjoerd Kuyper, die Roland Colastica coachte tijdens het schrijven van Vuurwerk in mijn hoofd, zegt over het boek: “Curaçao is een eiland vol magie, met duizenden bloedstollende verhalen. Roland Colastica kent ze als geen ander – hij is een man van Curaçao en heeft ze gehoord en meegemaakt. Ik was er vaak bij als hij ze vertelde en ben blij dat hij ze nu verwerkt heeft in deze spannende roman. In Vuurwerk in mijn hoofd legt hij de ziel van het eiland bloot. Voor wie Curaçao kent is dit boek een feest der herkenning, wie er voor het eerst over leest gaat een nieuwe wereld binnen. Een groot avontuur.”
 

Bekijk de video waarop Roland Colastica het eerste hoofdstuk uit zijn boek Vuurwerk in mijn hoofd voorleest:

http://www.youtube.com/embed/psk37dIkixI?feature=player_embedded" http://www.youtube.com/watch?v=psk37dIkixI&feature=player_embedded

 

Bekijk de video waarop Geoffy G het lied Redemption Song van Bob Marley zingt onder begeleiding van Paul van Loon op gitaar:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xWX-KVzqfX0#t=0s