24 maart 2012 | Boekenweek 2012

Vriendschap en andere ongemakken

Etalage
De etalage is gewijd aan het nieuwe boek van Siet Zuyderland en Bernlef, Gedroomde ruimte. Het boek is een resultaat van 40 jaar vriendschap tussen schrijver en beeldend kunstenaar.

Het is een mooi overzicht van het bijzondere werk van Siet Zuyderland, met recent maar ook vroeg werk, zoals de serie gevangenisdeuren en metrostations. Bernlef heeft in de afgelopen jaren regelmatig over Zuyderlands werk geschreven. Een aantal van zijn essays en gedichten zijn opgenomen in dit boek. Daarnaast zijn er ruim 100 werken afgebeeld.

 

Vrienden signeren
Op zaterdag 24 maart 2012 vanaf 16 uur zullen de volgende vrienden/schrijvers/beeldend kunstenaars hun gezamenlijke uitgaven in de Eerste Bergensche Boekhandel signeren:

Siet Zuyderland – Bernlef
Bernlef – Hans Tentije
Hans Tentije – Peter Bes

Aanstaande vrijdag 16 februari verschijnt het nieuwe boek van beeldend kunstenaar Siet Zuyderland met dichter/schrijver Bernlef, Gedroomde ruimte.

Eerder verschenen van Bernlef en dichter Hans Tentije Zeegang en In omgekeerde richting. Van beeldend kunstenaar Peter Bes - winnaar Roland Holstprijs 2012 - en Hans Tentije verschenen Getekend licht, In de tussentijd en Ergens onderweg.