11-2011 | Fototentoonstelling Pe Okx

‘Westfriese Omloop’

Vanaf half november kunt u in de boekhandel een selectie van 10 foto's bekijken die kunstenaar Pé Okx maakte van de Westfriese Omringdijk. Deze foto's maakte hij voor het kunstproject.

Drie jaar duurde het project ‘Westfriese Omloop’ van Pé Okx waarin een glansrol was weggelegd voor de Westfriese Omringdijk. Na succesvolle voorstellingen met live muziek tijdens theaterfestival Karavaan 2010 werd de film een aantal malen vertoond in de USA. Afgelopen zomer waren foto’s tentoongesteld in het festivalhart van Karavaan 2011 en volgende maand is een selectie van de foto’s te zien op Bursa Photofest 2011, het 1e Internationale Foto Festival in  Bursa (Turkije).

Dit bijzondere kunstproject beleeft zijn voorlopige apotheose met het uitbrengen van het boek +DVD Westfriese Omloop, een film over de ziel van een dijk. Naast de DVD van de film, met speciaal gecomponeerde soundtrack, bevat het boek een selectie van de mooiste foto’s.
Tevens staan er korte fragmenten in uit het weblog van Okx, waarin hij op een zintuiglijke manier zijn observaties en belevenissen beschrijft. De teksten zijn zowel Nederlands- als Engelstalig.

Film, foto’s en teksten vullen elkaar aan en vormen samen een uniek tijdsbeeld. Een letterlijke momentopname waarin de schoonheid en dynamiek van de Westfriese Omringdijk vanuit een nieuw perspectief belicht wordt. De eeuwenoude dijk als een metafoor voor de beleving van tijd. Een ode aan een monumentale cirkel in het Noord-Hollandse landschap.

Het boek met de DVD kost 45 euro en is onder andere te koop in de Eerste Bergensche Boekhandel.