3 april 2010 | Expositie Angeline Lips

Zaterdag 3 april, 16.00 uur | Opening expositie Angeline Lips

 
Over haar grafische werk dat in de Eerste Bergense Boekhandel wordt getoond zegt ze het volgende: “Op het poëziefestival van Watou (België) werd ik erg getroffen door een gedicht van Herman de Coninck. Ik ben daarop zijn werk gaan lezen. Het sprak heel erg tot mijn verbeelding. Ik wilde er wat mee gaan doen. Ik besloot zeefdrukken te gaan maken bij gedichten, zoals ik ook heb gedaan bij werk van Jan Arends”.

Dit resulteerde in een cassette met zeven zeefdrukken bij zeven gedichten: Er drijft een zwaan en ze weet het niet, die op 3 april wordt gepresenteerd. Daarnaast is er een expositie met schilderijen en gouaches.

 

Angeline Lips gaat in haar werk op een nieuwe manier om met bekende beelden uit de omgeving. Ze rafelt het beeld uit elkaar en bouwt het opnieuw op, zodanig dat de toeschouwer de ruimte betreedt maar tegelijkertijd blijft observeren. Hij wordt uitgenodigd om op een nieuwe manier naar de werkelijkheid te kijken.
De belangrijkste picturale middelen van deze werkwijze zijn licht en kleur. Ze dematerialiseren de visuele werkelijkheid en scheppen een wereld, stiller maar vol beweging.
De expositie zal de gehele maand april tijdens openingstijden te bezichtigen zijn.