13 oktober 2008 | Expositie Antoni Tàpies

Van maandag 13 oktober t/m vrijdag 14 november 2008

Vanaf 13 oktober tot half november, en dus ook tijdens de Kunst10daagse (van 17 t/m 26 oktober), tonen wij in onze winkel bijzonder werk van de Spaanse kunstenaar Antoni Tàpies (Barcelona 1923). De tentoonstelling komt tot stand met medewerking van Galerie Lelong uit Parijs en twee verzamelaars uit Nederland. Galerie Lelong heeft twee bijzondere uitgaven met Tàpies gemaakt. Matière du souffle bestaat uit gedichten van Dupin en dertien grote gravures. In Equation, met tekst van Fremon, zijn vijf prenten opgenomen, en daarbij is een suite met de vijf originele drukken, gesigneerd en genummerd.

De expositie in de winkel zal bestaan uit zes etsen uit deze uitgaven en drie door particulieren uitgeleende werken. Uiteraard liggen de exclusieve bibliofiele ‘kunstenaarsboeken’ in onze etalage. Alle werken uit Parijs zijn te koop.

Tàpies is één van de voornaamste Spaanse moderne kunstenaars. Zijn grafiek heeft kunstenaars als Beuys en Twombly geïnspireerd. Zelf heeft hij een fascinatie voor Oosterse en Egyptische mystiek. Dit komt in sferen en tekens terug in zijn oeuvre. In zijn abstracte werk geeft hij ruimte aan effecten, die ontstaan door het gebruik van een bepaalde materie. Voetafdrukken en handafdrukken, zand, hout, aarde, touw, woorden en letters: Tàpies’ repertoire is oneindig.