24 augustus 2008 | Kunst en Koningsduin: duinen als decor voor kunst

In het Noordhollands Duinreservaat bij Bakkum wordt zondag 24 augustus de derde editie gehouden van het culturele evenement Kunst en Koningsduin. Kunstenaars die in deze omgeving hun inspiratie vinden, presenteren langs een wandelroute in het duingebied verschillende kunstvormen, waaronder poëzie, literatuur, muziek, theater, dans en een grote verscheidenheid aan beeldende kunst. De toegang is gratis.

Kunst en Koningsduin, een initiatief van PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland, Kunstenaarscentrum Bergen en de Eerste Bergensche Boekhandel, is opgezet om mensen op een andere manier kennis te laten maken met de duinen. Er is een wandelroute uitgezet waarbij bezoekers niet alleen kunnen genieten van de natuur in het duingebied, maar ook kunnen ervaren dat kunst en natuur met elkaar verbonden zijn. Dat deze opzet - wandel en beleef nóg meer - aanslaat, blijkt uit het gegeven dat de voorgaande edities van het tweejaarlijkse evenement 1500 bezoekers trokken.

Ook dit jaar zijn kunstenaars van naam en faam weer bereid hun medewerking te verlenen aan het evenement. Deelnemende kunstenaars dit jaar zijn: Jabik Veenbaas, Elly de Waard (dichters), Mensje van Keulen, Koos Meinderts (schrijvers) Leine, Gesina Liedmeier, Bas Buissink, Fokko Mellema en de BOM (Boze Oude Mannen)-band (muziek), Bodies Anonymous (dans), Keetmeester Wim van Bokhorst (jeugdtheater), en Marit Dik, Helma Kuyper, Andreas Hetfeld, Linda Anneveld, Arjen Zwart en Willy Looyen (beeldende kunst).

Kunst en Koningsduin wordt gehouden in het Noordhollands Duinreservaat bij Bakkum, op de grens van de gemeenten Castricum en Bergen. De wandeling begint bij de parkeerplaats Noorderstraat, aan de Heereweg in Castricum. Daar is ook een boekje verkrijgbaar met informatie over de deelnemende kunstenaars en het duingebied. De kunstenaars geven van 11.00 tot 17.00 uur doorlopend optredens langs de wandelroute. Rond 17.30 uur wordt het evenement afgesloten met een optreden van de BOM-band op het speelveld bij de entree.

Meer informatie is te vinden op internet: www.kunstenkoningsduin.nl Het informatieboekje over Kunst en Koningsduin is in de voorverkoop verkrijgbaar bij het Kunstenaarscentrum Bergen en de Eerste Bergensche Boekhandel, respectievelijk te vinden aan Plein 7 en de Oude Prinsweg 11 in Bergen.